Home  »  Test agenda

Test agenda

 • Hoe kunnen economen bijdragen aan de oplossing voor de klimaat- en biodiversiteitscrises?
  Op 16 mei vindt het symposium “Climate and Biodiversity Crises: What is the Role of Economics?” plaats in Omnia bij Wageningen University and Research. Professor Francisco Alpizar Rodriguez, voorzitter van de Environmental and Natural Resource Economics Group, heeft het programma samengesteld. ‘Wij economen dragen een aanzienlijke verantwoordelijkheid voor het creëren… Lees meer »
 • BRO’tje: gebruik vernieuwd BROloket
  Onze BRO-collega’s bij TNO hebben het BROloket vernieuwd en laten graag zien wat er allemaal is aangepast.  In het BRO’tje laat een aantal gebruikers van het loket zien hoe zij de nieuwe functionaliteiten gebruiken. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden. Het bericht BRO’tje: gebruik vernieuwd BROloket verscheen eerst op… Lees meer »
 • Save the date: Webinar on Invasive species and Japanese knotweed management
  Join us for a comprehensive webinar on Japanese knotweed – an invasive species that poses significant challenges across Europe. This event, scheduled for 5 June from 10 to 12h30, will feature presentations from leading experts in the field of knotweed detection, management, and valorization. Combating this plant is always a… Lees meer »
 • Nationale Milieudag: Samen sterk voor leefbaarheid
  Het circulaire samenspel van milieu, water en techniek voor een duurzaam klimaat We hebben allemaal schoon water, schone lucht, vruchtbare bodems en een leefbaar klimaat nodig. Door onze milieuverontreiniging, watervervuiling en klimaatverandering overschrijden we volop de planetaire grenzen voor een leefbare aarde. Er zijn meerdere samenhangende duurzaamheidtransities nodig om weer… Lees meer »
 • Opkomende stoffen: waar water en bodem botsen
  Deel 2 van drieluik – Water en bodem sturend en de rol van ‘opkomende stoffen’ Dat de wetgeving voor opkomende stoffen in water en bodem kan wringen is geen verrassing. Maar waar de pijnpunten precies liggen en hoe we hiermee kunnen omgaan is minder bekend. Op donderdag 20 juni 2024… Lees meer »
 • Bijeenkomst Platform Bodembeheer ‘vitale bodems’
  Op maandagmiddag 24 juni a.s. (12.30 – 17.30 uur) organiseert het Platform Bodembeheer een live bijeenkomst over vitale bodem in het provinciehuis van Gelderland. De afgelopen jaren ontstond meer aandacht voor het belang van een vitale bodem. Veel overheden willen dan ook inzetten op meer vitale bodem. Ook het Ministerie… Lees meer »
 • Schakeldag Omgevingswet
  Het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO) houdt in 2024 opnieuw een Schakeldag, op donderdag 27 juni in ‘s-Hertogenbosch. Werkt u met de nieuwe Omgevingswet? Dan mag u de Schakeldag niet missen, hét kennisevenement over de Omgevingswet. Reserveer de datum alvast in uw agenda en meld u aan voor een uitnodiging. Op het… Lees meer »
 • Demodag LIFE CO2SAND
  Om boeren, landinrichters, landbeheerders en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met het ‘klei in zand’-principe, organiseren we op onze 5 demovelden regelmatig demo-dagen. We laten dan zien hoe het ‘klei in zand’-principe werkt, zodat boeren de techniek kunnen gebruiken op hun eigen terrein. Kijk hier voor meer informatie en… Lees meer »
 • Inspiratiemiddag Innovatie en Asbest
  Meer informatie volgt binnenkort. Klik hier om aan te melden. Het bericht Inspiratiemiddag Innovatie en Asbest verscheen eerst op Expertise Netwerk Bodem en Ondergrond. Lees meer »
 • Conferentie TerraenVision in Valencia
  Onze planeet lijdt onder menselijke activiteiten. Landbouw, steden, natuur en industrieën moeten allemaal overstappen om de uitdagingen op het gebied van klimaat, biodiversiteit en beschikbaarheid van hulpbronnen aan te pakken. Er komen steeds meer wetenschappelijke en praktische bewijzen naar voren die aantonen dat natuur inclusieve en op de natuur gebaseerde… Lees meer »