Home  »  ENBOAgenda   »   Digitale bijeenkomst Omgevingswet: DSO

Digitale bijeenkomst Omgevingswet: DSO

De invoering van de Omgevingswet komt, nu echt, steeds dichterbij. Wat verandert er in onze dagelijkse werkzaamheden op het gebied van bodem? Wat is het DSO, het Digitaal Stelsel Omgevingswet, en hoe moet ik hier straks mee werken?

Om ons voor te bereiden op de komst van de Omgevingswet en antwoord te geven op deze vragen organiseert BodemBreed Forum, in samenwerking met Bodem+, een reeks van digitale bijeenkomsten. In onze eerste sessie vorig jaar stonden we aan de hand van concrete casussen stil bij wat wél, maar ook wat níet wijzigt onder de Omgevingswet. In deze tweede bijeenkomst gaan we het DSO nader bekijken.

Het DSO ondersteunt de uitvoering van de Omgevingswet en biedt het digitale loket (Omgevingsloket). Hoe moeten we hier vanaf 1 januari 2024 mee werken? Hoe moeten we graven (in verontreinigde grond) en het toepassen van grond melden? Aan de hand van concrete voorbeelden wordt stap voor stap een toelichting gegeven. Inclusief een live demo!

Er is ruimte om te praten en het stellen van vragen. De sessie is digitaal via Teams en vindt plaats op 20 juni van 10.00 – 11.30 uur. De bijeenkomst is gratis!

U kunt zich hier aanmelden