Home  »  ENBOAgenda   »   Kennissessie nieuwe Omgevingswet op 11 mei 2017

Kennissessie nieuwe Omgevingswet op 11 mei 2017

De nieuwe Omgevingswet komt eraan. Zoals u weet, wordt alle wet- en regelgeving omtrent bodembeheer en nazorg daarin opgenomen. De verantwoordelijkheden voor bodembeheer en nazorg verschuiven van provincies naar omgevingsdiensten en gemeentes. Maar wat betekent dit nu precies voor u? Welke werkzaamheden komen op u af? Hoe moet u de nieuwe Omgevingswet straks in de praktijk toepassen?

Op donderdag 11 mei a.s. organiseert Afvalzorg voor al haar overheidsklanten en relaties een kennissessie over de nieuwe Omgevingswet. Ons uitgangspunt: de komst van de nieuwe Omgevingswet is een kans om het beheer en de nazorg van verontreinigde locaties efficiënt aan te pakken. Luister naar andere partijen die graag hun kennis met u delen, netwerk met uw collega-overheidsdiensten en doe nieuwe ideeën op.  

In een inspirerend ochtendprogramma vertellen onder andere Ron Nap van het uitvoeringsprogramma Convenant Bodem & Ondergrond en juriste omgevingsrecht Lian van Poortvliet over de ontwikkelingen in de bodemwereld. Omgevingsdienst IJmond spreekt over hun ervaringen en ideeën.

Locatie: Hoofdkantoor Afvalzorg, Nauerna 1 te Assendelft
Tijd: 9.00 – 12.30 uur. Daarna bent u van harte welkom voor een lunch en u kunt zich ook aanmelden voor een rondleiding over onze locatie. Tijdens deze rondleiding kunt u zien hoe wij omgaan met grondstromen in onze grondbank en grondreinigingsinstallatie, maar ook hoe wij beheer en nazorg toepassen in de praktijk.

U kunt zich hier aanmelden