Home  »  ENBOAgenda   »   Meld uw expedities voor de Geoweek 2017 snel aan!

Meld uw expedities voor de Geoweek 2017 snel aan!

De 11e editie van de Geoweek is alweer in zicht! 

Van 10 tot en met 15 mei 2016 gaan leerlingen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar op expeditie bij een GeoBedrijf of ontvangen zij een GeoProf in de klas. Zo maken leerlingen kennis met de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde. Tijdens de GeoWeek staat zelf doen voorop.

Het doel van de GeoWeek is scholieren in de leeftijd van 10 – 15 jaar enthousiast te maken voor de goede en leuke toekomstmogelijkheden binnen het werkveld ‘geo’. Hierbij draait het om de meer technische kanten van het vakgebied. Door het thema ‘bodem’  centraal te stellen in de Geoweek wil Rijkswaterstaat Leefomgeving invulling geven aan het vergroten van het bodembewustzijn onder jongeren en daarnaast jongeren kennis te laten maken met de bodem- en watersector en hen te informeren over beroepsmogelijkheden.

De jaarlijkse Geoweek is een initiatief van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG), de vereniging van aardrijkskundedocenten en beroepsgeografen in Nederland. Elk jaar zijn er zo’n 4.000 deelnemers. De GeoWeek wordt mede mogelijk gemaakt door Rijkswaterstaat Leefomgeving (Afd. Bodem+).

De Geoweek is nog op zoek naar leuke expedities. Heb je ook interesse om een activiteit aan te bieden of zelf als Geoprofessor een gastles op een school te verzorgen? Geef je gewoon op! Klik hier !!!  Meer informatie over de Geoweek vind je op www.geoweek.nl.