Home  »  ENBOAgenda   »   Waterinnovatiefestival 2024

Waterinnovatiefestival 2024

Werk je aan water? Van dijkwerker tot procestechnoloog en van handhaver of ICT’er tot manager of bestuurder: iedereen is welkom op het Waterinnovatiefestival 2024, donderdag 1 februari in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Het festival biedt je de kans om te leren van andere waterschappen, waterpartners en andere innovatieve partijen.

‘Van een regionale briljant naar het hele land’
Tijdens het Waterinnovatiefestival staat het thema ‘Van een regionale briljant, naar het hele land’ centraal. Hoe schaal je innovaties succesvol op? Om die vraag te beantwoorden, vertellen de winnaars van de Waterinnovatieprijs 2021 hoe het hen is vergaan. Welke drempels hebben ze overwonnen? Ook zijn er diverse deelsessies over innovaties in de waterbranche. En uiteraard is er veel mogelijkheid om te netwerken en te leren van andere waterinitiatieven. Traditioneel vindt ook de feestelijke uitreiking van de Waterinnovatieprijs 2024 tijdens het festival plaats. 60 innovaties maken kans op deze prestigieuze prijs!

Inspirerende innovatieve sprekers
Het Brunel Solar Team ontwerpt en bouwt een auto op zonne-energie. Dit team van ambitieuze TU Delft-studenten laat zien hoe jonge mensen met diverse achtergronden en expertises innovaties supersnel verder brengen. Frans Feldberg, hoogleraar Data Driven Business Innovation aan de Vrije Universiteit Amsterdam, laat tijdens het Waterinnovatiefestival zien hoe waterschappen en waterpartners waarde kunnen creëren uit (big) data, data-analyses en kunstmatige intelligentie. En hoe deze technologieën je helpen innoveren.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.