Home  »  ENBONieuws   »   Jonge bodemprofessionals helpen gemeente Leiden

Jonge bodemprofessionals helpen gemeente Leiden

Stationsgebied Leiden
Samen met gemeente Leiden en het Nationaal Bodemtraineeship verzorgde JongBodem een interactief weekend gebouwd op een interessante casus. Het stationsgebied in Leiden gaat voor langere tijd op de schop. Het gebied krijgt een frisse en groene uitstraling met nieuwe woningen, winkels en ondergrondse faciliteiten. Daarbij heeft de gemeente de ambitie om duurzaam en klimaatadaptief te bouwen, waarbij de bodem een belangrijke rol speelt. De jongeren kregen de tijd om een moodboard te maken en ideeën, suggesties en innovatieve oplossingen aan te dragen voor verschillende vraagstukken.

Meer begrip
Een belangrijke uitkomst was dat het belangrijk is om de burger goed mee te nemen bij gebiedsontwikkelingen om het bewustzijn te verhogen over de ondergrondse en bovengrondse ontwikkelingen. Door de burger inzicht te bieden in de ondergrondse ruimteclaims en de hieruit voortvloeiende gevolgen voor de bovengrond, kan onder andere meer begrip gecreëerd worden voor (ondergrondse) afwegingen.

De gemeente Leiden was enthousiast over de resultaten van de brainstorm en wil de resultaten gaan implementeren in de omgevingsvisie. Het betrekken van jongeren leverde een hoop nieuwe ideeën op en gaf de gemeente inzicht in de verschillende aanvliegroutes om de bodem beter te benutten.

Govert Geldof
Naast de casus hebben de bodemprofessionals inspiratie en motivatie kunnen opdoen tijdens een sessie over complexiteit van Govert Geldof, en heeft iedereen uiteraard volop kunnen netwerken. Kortom, het weekend was een succes en is zeker voor herhaling vatbaar! Lees meer over het weekend in de LinkedIN post en via www.jongbodem.nl.

Lijkt het je als gemeente ook leuk om jonge bodemprofessionals te betrekken bij lopende vraagstukken, stuur ons dan een mail via info@jongbodem.nl.

De foto’s zijn van Marissa Frambach.