Home  »  ENBONieuws   »   Samenwerken aan een sleufloze Energietransitie

Samenwerken aan een sleufloze Energietransitie

Voor stedelijk gebied is de ‘kabel- en leidingspaghetti’ duidelijk zichtbaar, telkens als de grond opengaat. Tegelijkertijd is het dan ook bovengronds één wirwar van opstoppingen, omleidingen en overlast. Voor het landelijke gebied is de het opbreken van bovengrondse infrastructuur vaak nog ingrijpender met langere omrijdroutes en intensievere verkeersstromen. Juist de grote maatschappelijke opgaven als energietransitie, interconnectiviteit en klimaatadaptie maakt dat in de komende jaren de ondergrondse opgaven nog groter worden. Tegelijkertijd moet bovengronds alles ongehinderd door gaan. Daarom is het sleufloos aanleggen, aanpassen of verwijderen van kabels en leidingen één van de belangrijkste technieken om de opgaven te realiseren.


Alles over sleufloze technieken worden gepresenteerd tijdens het No-Dig Event 2019. De rode draad voor de zesde editie van het No-Dig-Event 2019 is ‘Samenwerken aan een sleufloze Energietransitie’. Het evenement wordt georganiseerd door de Nederlandse vereniging voor Sleufloze Technieken en Toepassingen (NSTT). Tijdens het Event wordt er verteld, getoond en besproken wat er allemaal mogelijk is door middel van sleufloze technieken. Het Event is daarom een must voor iedereen die iets te maken heeft met ondergrondse infrastructuur.


Naast een beursvloer en buitendemonstraties zijn er twee Inlooptheaters met interessante kennisprogramma’s. Op 10 oktober is de uitreiking van de NSTT No-Dig Award 2019 en de NSTT Publieksprijs.


Klik hier voor gratis toegang bij vooraf registeren.