Expertise Bodem en Ondergrond (ENBO) / Platform Bodembeheer
Welkom bij het Platform Bodembeheer

Kennis delen voor beter bodembeheer
Het Platform bodembeheer is opgericht in november 2000 om de kennisoverdracht op het terrein van bodembeheer te ondersteunen. Sinds die tijd heeft het platform zich zowel inhoudelijk als qua achterban ontwikkeld tot een breed bodemplatform met een actief adressenbestand van ruim 2000 bodemprofessionals.


Regiobijeenkomsten Bodem en Ondergrond in omgevingsvisie en het omgevingsplan
De omgevingswet treedt in 2019 in werking. Gemeenten en provincies moeten daarvoor een omgevingsvisie en -plan opstellen. Ondergrond en grondwater dienen binnen alle thema’s die in de omgeving spelen een volwaardige plaats te krijgen binnen integrale afwegingen rond de fysieke leefomgeving.

Verschillende partijen zijn hier al mee bezig, maar hoe pakken we dit eigenlijk op?

Tijdens de regiobijeenkomsten informeren we de deelnemers over de omgevingsvisie. Daarnaast gaan we aan de slag met een casus uit de regio om deze verder te helpen in de zoektocht bij het maken van een goede omgevingsvisie waarmee integraal gewerkt kan worden. Er is hierbij voldoende ruimte om ervaringen, voorbeelden, instrumenten, informatievragen, knelpunten, handvatten, tips & tricks uit te wisselen.

De meest recente gegevens over locaties, data en programma's van de regiobijeenkomsten vindt u hier op deze website. Ook zal er een uitnodiging gestuurd worden aan de mensen die zijn aangemeld bij het Platform Bodembeheer (aanmelden voor de uitnodigingen kan hier).

Planning regiobijeenkomsten:

RegioDatumLocatieAanmeldenProgramma
West - Hart van Holland2 mei 2017Leiden (de Leidse Lente)
klik hier
Oost - Twente18 mei 2017Almelo (Stadhuis)Aanmelden is niet meer mogelijk.Klik hier
Midden - Utrecht23 mei 2017Utrecht (stadskantoor)Aanmelden is niet meer mogelijk, het maximaal aantal deelnemers is bereikt.klik hier
Noord - Groningen1 juni 2017Gemeente Groningen (Remonstrantse Kerk)
Aanmeldformulier Noordklik  hier